Skip to content

Het nieuws van groepspraktijk de Vries

Het positieve effect van een warming-up op uw lichaam

Hoeveel tijd neemt u voor uw workout of training? Tegenwoordig zijn we vaak gehaast en lijken we nergens meer echt de tijd voor te nemen. Terwijl u eet, bent u misschien bezig op uw laptop; tijdens het opvouwen van de was bent u aan het bellen en soms stuurt u zelfs e-mails vanaf uw telefoon…

Stress en rugklachten: ontdek het verband en hoe u ze kunt voorkomen!

In deze samenleving zijn stress en rugklachten twee problemen waar velen van ons ervaring mee hebben. Wist u dat stress en lichamelijke klachten met elkaar verband houden? 57 procent van de Nederlanders geeft aan wel eens lichamelijke klachten te ondervinden door stress. In deze blog zijn wij op zoek gegaan naar het verband tussen stress…

Het kraken van uw nek; veilig of riskant?

Het kraken van gewrichten is een veel voorkomende gewoonte. We kraken onze knokkels, vingers, tenen, rug en zelfs onze nek. Maar niet iedereen doet het om dezelfde reden. Sommigen van ons doen dit om de druk die we voelen in onze schouders of nek te verminderen of als reactie op stress. In deze blog bespreken…

Scoliose en kyfose: wat is het en wat kunt u doen?

Heeft u weleens het idee dat uw rug niet helemaal recht staat? Lijkt hij naar links of rechts af te wijken of heeft u het idee dat u een ‘bochel’ aan het ontwikkelen bent? En heeft u daardoor vaak rugpijn, spierpijn of kunt u zich minder goed bewegen? Dan is het tijd om de hulp…

Werken zonder rugklachten? Dat kan!

Heb je een zittend beroep of maak je veel en vaak dezelfde bewegingen tijdens je werk? Heb je daarom regelmatig last van je rug? Heel herkenbaar en onnodig! Door onze samenwerking met OriGENE kunnen we nu het Rug Vitaliteit Programma aanbieden. Dit programma is een bewezen effectieve methode om werkend Nederland van een vitale rug…

De beste slaaphouding voor je rug en nek

Nu veel mensen zo veel mogelijk vanuit huis werken, wordt er veel aandacht besteed aan de juiste werkhouding. Maar sta jij er wel eens bij stil dat je gemiddeld ongeveer net zo lang achter je bureau zit als dat je in je bed ligt? Tijd om eens stil te staan bij je slaaphouding. Want een…

Waarom hebben vrouwelijke sporters meer risico op knieklachten dan mannelijke sporters?

Een onderwerp dat nu veel in de media wordt besproken is knieklachten bij vrouwelijke sporters. Waardoor ontstaan deze klachten en wat kunnen we daartegen doen? Wij leggen uit waarom deze klachten bij vrouwen vaker voorkomen dan bij mannen en hoe u deze klachten kunt verhelpen.   Hoe ontstaan knieklachten bij vrouwelijke sporters?   We zetten…

Wat zijn de voordelen van buiten sporten in de zomer?

Het zonnetje begint te schijnen en de temperaturen stijgen. Tijd om weer buiten te gaan bewegen! Maar welke sporten zijn nu veilig om te doen wanneer u last heeft van uw gewrichten of gevoelig bent voor blessures? Wij zetten een paar sporten en voordelen hiervan voor u op een rijtje.   Wat zijn de voordelen…

Osteoporose. Wat is het en wat kunt u er tegen doen?

Wanneer de botten meer dan gemiddeld verzwakt zijn spreken we van osteoporose. Dit komt vooral voor bij mensen boven de 50 jaar en het komt meer voor bij vrouwen dan bij mannen. Hoe weet u of u osteoporose heeft en wat kunt u eraan doen? Wij geven u graag uitleg en tips.   Hoe ontstaat…

Hoe kan neurorevalidatie bij een niet-aangeboren hersenletsel helpen?

Naarmate we ouder worden, wordt de kans op een niet-aangeboren hersenletsel (NAH) groter. Volgens De Hersenstichting zal er tot 2040 een enorme stijging zijn van Nederlanders met een hersenaandoening. De gevolgen van deze aandoening zijn ingrijpend en kunnen het dagelijks leven behoorlijk in de weg zitten. Dit wil echter niet zeggen dat hier niet iets…